Марин Атанасов - гонкаджията, премазал крака на полицай в Пловдив, остава в ареста, решиха пловдивските магистрати. Според тях има опасност мъжът да се укрие, затова се произнесоха за най-тежката мярка - задържане под стража. 

Припомняме, по време на заседанието в съда 25-годишният неправоспособен водач, чиято алкохолна проба отчете над 0,9 промила, разказа, че когато полицаите са го спрели, удряли по колата, а след като катастрофирал, го пребили от бой, бутнали го на земята и го ритали в лицето и тялото.

В залата беше и бащата на Марин, който по време на инцидента е бил в Германия. Бащата смята, че синът му е трябвало да остане в болница не само една вечер, а повече време, за да бъде излекуван. Според него лечението на Марин не било адекватно и сега всичко го боляло и не можел да се храни

Атанасов отрече да е минал през крака на полицай, според него униформеният, като е ритал колата му, се е наранил сам. 

Вижте още във ВИДЕОРЕПОРТАЖА на Авел Бялков:

Припомняме, че надпреварата стана по обяд в неделя. Към 12 часа служители на сектор Специализирани полицейски сили подали сигнал за спиране на лек автомобил пежо в района на Централна гара. При приближаването им обаче колата потеглила и се отправила през Сточна гара към ЖР Тракия. Със служебния микробус униформените последвали пежото, в подкрепа се включили и други полицейски патрули.

Около Лидъл в Тракия гоненият автомобил ударил един от служебните автомобили и нанесъл леки материални щети. Продължавайки през Мебелна къща към центъра, до бензиностанция на Найчо Цанов колата се блъснала последователно в две дървета. Задържани са 25-годишният неправоспособен водач и 19-годишният му спътник. 

Пежото и към този момент се намира в тревните площи на тротоара на натовареното трасе. За това сигнализираха пловдивчани в социалните мрежи. Автомобилът е без регистрационни номера, с отворен страничен прозорец и изпотрошена предница.

25-годишният шофьор, Марин Атанасов, освен че е бил без книжка, има зад гърба си солидна криминална история. В досието си той ще добави и причиняване на лека елесна повреда на униформен.

.