Пловдивчанин отнесе 200 лева глоба след скандал в пловдивско училище. Причината била спречкване между дъщеря му и нейна съученичка. Грозната сцена се разиграла преди няколко месеца, но чак сега бащата бе глобен.

През учебната 2018/2019 година двете момичета се скарали. Макар и до скоро да били приятелки, те спрели да си общуват.  В началото на годината едно от момичетата поискало да си размени с вече бившата си приятелка шкафчетата. Тя казала и на класния си ръководител.

Другата ученичка се съгласила, но в същото време се оплакала на баща си. Последният се разгневил и пристигнал в училището. Нахлул в класната стая и вдигнал скандал на съученичката на дъщеря си. „До кога ще се занимаваш с детето ми? Писна ми от теб”, крещял гневният родител. Той дори обидил момичето пред целия клас. Намесили се и учители. Докато успокояват пловдивчанина, той взел раницата на девойката и я хвърлил на земята.

От управата на училището подали сигнал в полицията и срещу мъжа започнало производство. След няколко месеца разследването приключило, като според органите на реда се касае за дребно хулиганство.

Пловдивчанинът се изправил пред съда, където - въпреки съжалението, магистратите го признаха за виновен. Той се сдоби с акт в размер на 200 лева по указа за борба с дребното хулиганство.