Както свърши времето на мутрите, така скоро ще свърши и времето на телефонните измамници. Това обеща зам.-главният прокурор Иван Гешев след днешната акция на спецпрокуратурата и МВР в град Левски. При нея беше разбита бандата на един от ветераните на ало мафията у нас Димитър Серафимов-Келеша. В ареста освен тартора са още седем негови съучастници, сред които и мъж от София, за когото се предполага, че е бил мулето на групата. 

Гешев обясни, че на най-високо ниво, с участието на премиера и главния прокурор, са обсъдени мерки, които трябва да края на годината или най-късно до следващото лято рязко да ограничат този вид престъпност.  

Единственият кандидат за наследник на обвинител №1 Сотир Цацаров заяви, че ало измамниците по принцип са хора с нисък социален саттус и образование, но в същото време разполагат с впечатляващи с лукса къщи и коли. 

"Не можем да позволим повече такива групи да тормозят възрастните хора в страната и да обират спестяванията и последните им пари. Държавата е в дълг на потърпевшите от телефонните измамници", заяви още Гешев.

Той определи разбитата банда в Левски като организирана престъпна група, срещу която имало достатъчно събрани доказателства. 

Всички задържани са криминално проявени, някои са осъждани. Един от арестуваните е бил в групата на ало измамниците в Горна Оряховица, а след разбиването й преди месеци се е преместил в Левски.

От думите му стана ясно, че при днешните арести и обиски е открито повече от кило злато в дома на Серафимов, който се оказа собственик и на луксозни лимузини.  Намерени и иззети са и много телефони, които са били "оръдия на труда" на групата. 

Тарторът е опитвал да прикрие незаконните си доходи чрез заведението, които притежава, стана ясно пък от думите на шефа на полицията в Плевен Красимир Начев.

Според шефа на националната полиция Христо Терзийски това е втори пореден удар срещу родната ало мафия след задържането на групата на Борислав Димитров-Бобито през април. Той похвали добрата съвместна работа на нашата и румънската прокуратура, защото повечето родни ало измамници "работят" изнесени от другата страна на Дунав.

"По първоначална калкулация, измамите са за десетки хиляди левове. Вземани са дребни суми, но редовно. Има няколко случая на предотвратени измами на възрастни хора, които са опитали да теглят пари от банки, за да ги дадат на мошениците", добави Терзийски.

По информация на TrafficNews обаче групата на Келеша превъзхожда по размах и спечелени пари тази на Бобито от Горна Оряховица. Още повече, че Серафимов е в бизнеса с ало измамите още от 90-те години на миналия век.

Бандата му е подбирала жертвите си основно в София, където е заловено и мулето на групата, но е действала в цялата страна.

Намериха цяло златно имане в мазето на боса на ало мафията Келеша, търсят с металотърсачи ощеПреди полицейската акция в Левски ромският клан делял цяла нощ пари след погребение

Наблюдавали бандата на Келеша от месеци, претърсват и къртят шкафове в ЛевскиОрганите на реда нахлуха в 9 ромски къщи, има задържани и други тартори на ало измамници