Пациентите и персонала от болница „Каспела“ в Пловдив са евакуирани. Както съобщихме в лечебното заведение е получен сигнал за бомба. Според подадената информация взривното устройство се намира в избата.

"В 15 часа ни се обадиха, че има сигнал за бомба в подземията на блок 2. В този момент започнахме евакуацията и всички излязоха навън в рамките на 30 минути. Много сме притеснени. Надяваме се да е шега, може и да е някакво предупреждение", разказа Донка Кадирева, която работи в болницата пред репортер на TrafficNews.bg.

"Има постъпил сигнал за бомба в приземния етаж на болницата. На място пристигнаха екипи на полицията, а ние следваме плана за реакция в подобна ситуация и евакуирахме пациенти и персонал. Най-вероятно се касае за фалшив сигнал. Органите на реда проследяват обаждането”, заяви управителят на УМБАЛ “Каспела” Илиан Дойков.

Евакуацията е протекла нормално. От ръководството на лечебното заведение се надяват час по-скоро да бъде издирен автора на злоумишленото обаждане.

"За съжаление трябваше да изнесем трима човека в много много тежко състояние. Всички преживяха огромен стрес, ако някой си прави майтап – не го правете в болниците!", заяви д-р Илия Апостолов.

*ОБНОВЕНА към 17,30 часа. 

Сигналът за бомба се оказа фалшив. Всички пациенти и персонал бяха върнати в лечебното заведение. Полицията издирва авторът на фалшивия сигнал.