Епидемията от палежи на коли в София продължава. Пореден автомобил изгоря като факла в квартал „Лагера” през изминалата нощ.  В малките часове на 30 октомври бяха запалени 11 коли в кварталите "Хиподрума" и "Гевгелийски". По-рано същото се случи и в "Дружба". 

По информация на TrafficNews собственикът на изгорелия автомобил снощи е 40-годишният Иван Дюлгеров, който е добре познат на полицията заради криминални прояви в миналото.

Покрай изгорялата кола е пламнал и съседен автомобил на портиер, който работи в един от близките блокове. При него обаче щетите не са толкова големи. 

Жена, която е роднина на портиера, обясни, че разбрала за случилото се, след като чула алармите на колите около полунощ.

„Не познавам човека, чиято кола е изгоряла. Вчера го видях за първи път, но явно живее в блока. Разбрах обаче, че той е бил със съпругата си и колата е започнала да гори още преди двамата да влязат във входа”, обясни съседката.

Жители на квартала обясниха пред TrafficNews, че това е пореден палеж в района. Миналата седмица в близост до 37 блок, където снощи е горял автомобилът на Дюлгеров, са били запалени други 4 коли. Все още не е ясно каква е причината. 

Съседи на Дюлгеров пък припомниха, че преди година изгорял джипът на строителен предприемач от същия блок.

„Ама той дължеше много пари, така че беше нормално да се стигне до там. Тогава никой нямаше съмнения, а и май на никой не му беше жал. Сега обаче не е ясно какво е причината”, коментира друг комшия.

Днес полицията е изискала видеозаписите от магазин, който се намира в 37 блок. Продавачът обаче обясни пред TrafficNews, че на записа се вижда само как колата е започнала да гори.

„Преди това се виждат някакви хора как минават, но не се вижда дали някой спира до колата. На записа не се забелязват съмнителни хора, а по-скоро такива, които се прибират или излизат. Видимостта като цяло не е много добра, защото има други паркирани коли, които пречат и от които не се вижда колата. Виждат се само пламъците”, обясни продавачът.

Какво още разказаха пострадалите и жителите от блока, вижте във видеото: