"Евстатиев признава познанство, виждане, ухажване с момичето, признава сексуален контакт, но това е много примитивна форма на защита. Той признава девет неща, но не признава, че контактът е против волята на момичето", заяви пред съдебната зала адвокатът на 16-годишната Ирена Иван Грошев. 

Близките на момичето поискаха обезщетение на стойност 10 000 лева от бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев. Той е задържан в ареста по обвинение, че е изнасилил ученичката, след като я е привел в безпомощно състояние чрез алкохол. Днес момичето се появи в съдебната зала заедно с родителите си, но отказа да говори за инцидента.

Близките на момичето обясниха, че искът е символичен заради стреса, причинен от бившия кмет на Стрелча. На днешното заседание се явиха всички свидетели, видели момичето непосредствено след изнасилването. Иван Евстатиев бе докаран с белезници, но и двамата му адвокати отсъстваха. Не се явиха и трима експерти. По обвинението в изнасилване законът предвижда затвор от 3 до 10 години. Засега екскметът, който беше задържан още през януари остава в ареста.

TrafficNews.bg