Тежка катастрофа стана тази нощ на кръговото на Скобелева майка в Пловдив, предаде репортер на TrafficNews.bg от мястото на инцидента. Лек автомобил „Ситроен” на влизане от Пловдив не успява да вземе завоя на кръговото и се забива в насрещния стълб. От удара колата се запалва.

В нея са пътували две момчета и едно момиче – сестра на шофьора.
Те са успели да напуснат автомобила. Това се е случило благодарение на автоматичното отваряне на вратите и задействането на въздушните възглавници в момента на силния удар.

По чудо хората от автомобила са живи. Момчето и момичето бяха откарани в болница, а по-късно и самият шофьор на лекия автомобил, който се оказа без книжка.

Пред полицаите той твърдеше, че има американско свидетелство за управление на кола, но не може да го открие.

„Идвах от пътя, не успях да взема завоя и се забих в стълба”, разказа ексклузивно пред TrafficNews.bg  шофьорът Николай, преди да се качи в линейката.

Той има болки по цялото тяло и е в шок от инцидента.

Според първоначалните данни, автомобилът се е движил с много висока скорост, водачът губи управление и се забива в стълба. От огъня е унищожено цялото купе, изгорял е двигателят. Колата е с газова уредба и само бързата реакция на пожарникарите предотврати по-голям инцидент.

На място имаше пет патрулни коли и една пожарна, а в района валеше ситен дъжд.

Вижте ВИДЕО и СНИМКИ ТУК от тежката катастрофа снощи на "Карловско шосе", която беше предизвикана от кола без фарове.

TrafficNews.bg