Шофьорът на двуколката, причинила катастрофа в село Динк, се е явил на разпит в РУ-Труд. Това съобщи за TrafficNews очевидка на съботния екшън. Припомняме, местни жители сигнализираха за некаконни гонки в селото, довели до инцидента. По първоначална информация едно от двуколесните нанесло материални щети по три автомобила. В последствие избухнала и саморазправа между шофьор и участник в надпреварата, твърдят местни жители. 

Полицейски служители и кметът на селото пристигнали на място, за да търсят участници и свидетели на произшествията. 

Тази сутрин местни забелязали униформените да отвеждат в РУ-Труд 15-годишния младеж, за когото се твърди, че е управлявал пътното превозно средство. Той бил придружен от двамата си родители. Свидетелка на състезанията твърди, че именно бащата бил в пилотния автомобил, който се движел пред двуколките. 

Другото двуколесно ППС било забелязано да се движи свободно из селото вчера. Жители на Динк твърдят, че са подали жалба и за побоя, в следствие на саморазправата между водачите.

Незаконни гонки, ударени коли и побой в пловдивско селоЕкшънът се разиграл в центъра на Динк, полицията издирва участниците

Наш репортер се обърна към пресцентъра на МВР, за да получи официална информация по случая. Първоначално сигналът е отработен по административен ред, защото според информацията се е касаело за ПТП с материални щети. В РУ-Труд постъпила за това, че двуколка е задраскала лек автомобил. Вероятно при разминаване на превозните средства конят се е подплашил и така се е стигнало до инцидента, смятат униформените. Установени са водачите на двуколката.

На по-късен етап обаче пътниците в автомобила подали втори сигнал за възникнал конфликт в следствие на ПТП-то. Започнала проверка, като обстоятелствата все още се изясняват. Хората, пътували в автомобила, са дали обяснения за възникнал спор с водачите на двуколесното превозно средство. Причините и обстоятелствата обаче тепърва ще се изясняват. 

Засега не е установено и дали става дума за незаконни състезания, твърдят от полицията.

Очаквайте подробности!