Пловдивчанин бе арестуван и глобен по указа за дребно хулиганство след свада с полицаи в районно управление. Екшънът се разиграл в събота следобед в жилищен район Тракия.

На спешен телефон 112 бил подаден сигнал от млада дама, че приятелят й е потрошил две от вратите в дома й след скандал. На място пристигнал екип на полицията. Униформените се запознали със случая и повикали двойката в сградата на Пето районно за показания.

Младежът пристигнал със собствения си автомобил – БМВ. Той криволичил по булеварда, а пред сградата на МВР се държал неадекватно. Полицаите се усъмнили, че може да е под влияние на алкохол или наркотици, повикали екип на КАТ и го поканили да даде проба.

На дрегер резултатът бил отрицателен, но при вида на драгчека, момчето започнало да буйства, да се държи агресивно и отказал да бъде изпробван. Той дори се опитал да избяга, но бил настигнат от полицаите. При опит да бъде усмирен, той замахал с ръце, дърпал се и се опитвал да се отскубне от органите на реда. Наложило се да се намесят още униформени, които поставили белезници на пловдивчанина.

В последствие мъжът се успокоил и заявил, че разбира какво е направил и че няма повече да буйства и да бяга. Полицейските служители му свалили белезниците, като впоследствие същият изразил желание да му се извърши тест за употреба на наркотични вещества.

Въпреки съдействието, младият пловдивчанин бил санкциониран с акт, а след това отведен в съда за определяне на размера на глобата. Макар да е изразил съжаление, хулиганът се сдобил с акт за дребно хулиганство в размер на 200 лева.