Стрелба и арести край Бургас. Екшънът се е разиграл в Средец между представители на две колекторски фирми, съобщиха от МВР.

На 13 април около 16 часа е съобщено за бой на улица "Гоце Делчев". На място са установени двама служители от софийска колекторска фирма на 31 и 56 години, както и други служители от ямболска колекторска фирма  на 35 и 36 години. Констатирано е, че екипът от софийската фирма посетил адреса на 23 -годишен мъж от Средец, дължащ неплатена вноска по кредит в размер на 140 лв.

Докато разговаряли с длъжника пред дома му дошли и служителите от ямболската фирма, които се спречкали с колегите си. Спречкването, прерастнало в сбиване, а в мелето 31 - годишният кредитосъбирач от столицата извадил пистолет и стрелял два пъти в  краката на конкурентите от Ямбол, но без да ги засегне.

В ареста са прибрани  двамата служители от софийската фирма. Оръжието, с което са произведени изстрелите /законно притежавано/ и двете гилзи, са иззети, разпитани са свидетели на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство за  извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Наказанието, предзвидено от законаза хулиганство, е  лишаване от свобода до две години или пробация, както и с обществено порицание.