Двамата гангстери, стреляли от автомобил в движение край Цалапица си договориха наказание с прокуратурата. 28-годишният Аврам Колев и 23-годишният Божидар Генчев са обвиняеми по бързо производство за хулиганство заради откритата стрелба на автомагистрала "Тракия" край пловдивското село.

В петък полицията съобщи, че около 20 ч. вчера автопатрул бил насочен към сигнал за произведени изстрели във въздуха от преминаващ лек автомобил „Мерцедес“ в участъка между Цалапица и Стамболийски. След бърза реакция полицаи от Стамболийски задържаха двама мъже за грубо нарушение на обществения ред.

На улица в града колата била спряна принудително, а проверката установила самоличността на водача и негов спътник - криминално проявени жители на старозагорска област. Изяснено е, че по време на движение те стреляли с газов пистолет, легално придобит от единия от мъжете.

Двамата стрелци се възползваха и сключиха споразумение - по-младият получи наказание - 2 години побация, а по-големият – 2 години и 6 месеца пробация. Шофьорът се разделя и с книжката си за година и половина. Районният съд в Пловдив одобри споразумението, което е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Гангстери край Цалапица: Арестуваха двама, стреляли в движение от автомобилКриминално проявените използвали легално придобит пистолет

До 5 г. затвор заплашва мъжете, правили се на гангстери край ЦалапицаПрокуратурата ще поиска постоянното им задържане под стража