Дилър, задържан в края на ноември в Кършияка с близо половин килограма трева и 4 гр. Кокаин, остава за постоянно в ареста. Днес младият мъж е подал молба за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража” в по-лека такава.

Поради взетите противоепидемични мерки, дилърът не се яви в залата, а се възползва от правото му да бъде представляван само от адвоката му.

По време на заседанието стана ясно, че мъжът е бил на квартира на улица „Васил Левски”. След акция на полицията в дома му са открити марихуана – 486 грама, 4 грама кокаин и везни, а в ползвания подземен паркинг е открито приспособление по пригаждането на автомобилна гума с джанта за пренос на наркотика.

Апелативният съд прецени, че от събраните по делото доказателства и разпитите на свидетели, спрямо дилъра  продължава да е налице обосновано предположение за съпричастност към престъплението, в което се обвинен, а то е наказуемо с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Според Апелативния съд, от количество наркотично вещество, открито в обитавания от обвиняемите апартамент – както марихуана, така и кокаин, както и от предишно дело отново за наркотици срещу непълнолетния тогава мъж, което е приключило в Несебърския районен съд с освобождаването му от наказателна отговорност и му е било наложено обществено порицание, има основания да се направи извода, че обвиняемият не се е поправил. Освен това съдът счита, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реална опасност да извърши престъпление.

Определението на Апелативния съд е окончателно.