Разследването по случая с катастрофата с Лютви Местан, при която загина бебе край Загорско, ще влезе в съда. В едномесечен срок прокурорът по делото трябва да изготви обвинителния акт и да го внесе в съда в Кърджали, съобщава rodopi24.

Очаква се обаче ход да се даде през есента поради натовареността на съдилищата след извънредното положение. Обвиняеми по него ще бъдат политикът Лютви Местан и бащата на загиналото дете Юсеин Ахмед.

Припомняме, че Ахмед се е движил по главния път с предимство, водещ от Кърджали към ГКПП-Маказа, когато в района на с. Загорско, общ Джебел, от разклон със стоп, на който според разследващите поне на първо четене Местан не е спрял, той бива ударен от колата на политика. При управление на моторно превозно средство, по непредпазливост е причинил смъртта на шестмесечно дете. 

Сблъсъкът е зверски. На място загива бебето Еджрин. Цялото семейство е настанено в болница. След два дни майката Емине се връща в съзнание, а два дни по-късно полицейски психолог й казва истината, че детето й е мъртво.