Деан Генов е убитият бодигард на Красимир Каменов – Къро, който заедно с него беше застрелян в четвъртък сутринта в Кейптаун. Информацията е потвърдена на близките от консула Деница Велчева, предаде “Зов нюз”.

Тесен кръг от хора в град Оряхово знаели, че Деан охранява Красимир Каменов в РЮА.

“В момента, в който видях, че са убили Къро, знаех, че Деан е мъртъв”, каза приятел на загиналия пред 24 часа, след като разбрал за разстрела от медиите.

Деан не е вдигал телефона си и от четвъртък, не е отговарял на съобщения в социалните мрежи. Никой не се е свързвал с него след престрелката, казват и други негови приятели.

От справка в регистрите се вижда, че Деан Генов е бил част от управителния съвет на боксов клуб, чийто адрес съвпада с адреса една от основните фирми на Красимир Каменов – Къро СЛАТИНА-КЪРА.

Председател на боксовия клуб е Валентин Давидов, който е сред най-приближените хора на Къро у нас и шеф на охраната му.

В профила на Деан във фейсбук на снимката на корицата Деан е запечатан на фона на океана от едно много популярно за излети място в Кейптаун – върхът Маунт тейбъл. 

Личната охрана на Къро се е сменяла през месец, като за целта мъжете са пътували до РЮА, а след това са се връщали у нас.

В четвъртък сутринта Деан откарал децата на Каменов до училището с бус. Когато се е прибирал в имението, вратите в двора са се отворили. Точно в този момент убийците нахлуват с тежък брониран джип, блъскайки буса навътре в двора и помитайки вратата. След това бързо откриват мишените и ги разстрелват.

Трупът на Къро е намерен с вързани зад гърба ръце, стегнати със свински опашки.

Съпругата му, икономката и бодигардът били закопчани с белезници, съобщиха медиите в Кейптаун.

Нападателите били в униформите на ДЕА - това обяснява защо Каменов и близките му са се оставили да бъдат вързани и закопчани. След това, проснати по очи, са разстреляни от упор.

Интересното е, че въпреки събарянето на входната врата съседи на Каменов разказват, че не са чули нищо. Смята се, че убийствата са били извършени с оръжие със заглушител. От полицията в Кейптаун не разкриват подробности за престъплението. Знае се само, че за него няма задържани.