Фенове на "Локомотив" - Пловдив са пребили 16-годишен младеж в пловдивско заведение. Организирана агитка от 30 фенове е нападнала няколко младежи, които били в заведение до букмейкърски пункт.
15-годишният Румен Койчев е пребит до безсъзнание пред заведението, без да е предизвикал агресията. Момчето си е глътнало езика. Спасил го е непознат мъж. Нападателите са успели да избягат.

„Това е зверско, не мога да обясня тази агресия, да видиш човек в кръв и безсъзнание и да продължиш да го биеш, какви майки са ги раждали тези деца”, разказа майката на Румен – Искра.

Румен е с избит зъб, устната му е зашита. Направен му е скенер, в момента е в клиниката по очни болести.
"Да спрем тази безумна фенска война. Искрено се надявам изродите, които пребиха детето ми, да си понесат заслуженото" пише Искра Койчева на фейсбук страницата си. От фейсбука на сина пък става ясно, че той е заклет фен на ЦСКА.
На този етап не е ясно дали момчето е случайна жертвана запалянковците, или боят е бил организиран. Инцидентът не е включен в бюлетина на полицията. От там все още няма реакция за нападението.

ВЕРСИЯ

15-годишният фен на ЦСКА, който бе пребит вчера, е пострадал заради враждата между агитките на Ботев и Локомотив, разкриха източници на TrafficNews.bg. Снощи Румен Койчев е в бил компанията на десетина привърженици на Ботев Пловдив във въпросното заведение в квартал Кючук Париж, разказват запознати. В един момент пред заведението минават двама привърженици на Локомотив, а Румен заедно с феновете на Ботев ги подгонват. Оказва се обаче, че става въпрос за устроена засада и когато двамата фенове на Локомотив се скриват зад един от блоковете, от там излизат голяма група привърженици на Локомотив. Така преследвачите за миг от секундата се превръщат в преследвани, а в гонката Румен е хванат от феновете на Локомотив. Той бил облечен с "качулка" на ЦСКА и отнася множество удари.
Познати на Румен разказват, че той е цска-ар от малък, но много рядко посещава мачове на любимия си отбор, тъй като родителите му се страхували да го пускат на мачове в тази крехка възраст.

TrafficNews.bg