Петко Караилиев – Чеченеца отново се изправи пред Районен съд- Пловдив. Той обжалва мярката си за неотклонение „задържане под стража” с надеждата да бъде пуснат на свобода.

Днес обвиняемият бе доведен в съдебната зала под стража и с друга защитата адвокат- Марияна Чечкова.

Тя поиска по-лека мярка за своя подзащитен, като се позова на това, че обвинението не е тежко и нито едно от доказателствата не конкретизират, че той е склонил пострадалия в това да се снима във въпросния клип.

Адвокат Чечкова добави още,че пострадалият е също е отрекъл.

“Разпитани са много свидетели и считам, че на фона на тези доказателства е разколебана виновността му", каза още адвокатът.

По думите ѝ липсват и лоши характеристични данни за обвиняемия, а понеже досъдебното производство е към своя край, Чечкова завърши с това, че ако Петко бъде пуснат с по-лека мярка няма как да осуети нещо по разследването или да се укрие от властите.

Държавното обвинение обаче бе категорично, че Чеченеца трябва да остане зад решетките. В последните си думи към магистратите, обвиняемият каза, че не е виновен и иска мярка за неотклонение “гаранция”.

Припомняме, че трите Tik Tok звезди Чеченеца, Тошо Куката и Емили са привлечени като обвиняеми за това, че на 03 април 2023 г. в Пловдив, като извършители са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, а именно – в търговски център пред множество граждани са склонили момче със специфични потребности да бъде вързан в областта на шията за колан, стоейки на колене да имитира движенията на куче, на което се дават команди и подхвърлят предмети.

Тримата го развеждали на повод на последния етаж в мол "Пловдив". Давали му команди "лай", "донеси" и очаквали от него релевантно поведение. Случката, която е заснета на видео, предизвика бурна реакция в обществото и последваха мерки от страна на властите.

Преди по-малко от седмица Окръжен съд Пловдив пусна под гаранция от 1500 лева Емили Тротинетката, а към момента няма информация дали и Тошо Куката ще обжалва мярката си за неотклонение. Срокът за приключване на досъдебното производство е двумесечен и ако до 5 юни от прокуратурата не внесам обвинителен акт срещу тримата инфлуенсъри, то Чеченеца и Куката трябва да бъдат пуснати на свобода.

Районен съд-Пловдив ще обяви решението си след час.

Очаквайте подробности!

Чеченеца по примера на Емили - иска на свобода и обжалва ареста сиЗаседанието е насрочено за четвъртък – 25 май