20 години затвор при първоначален стог режим поиска прокуратурата за Севдалин Боюклиев, обвинен в убийството на бизнесмена Венцислав Младенов в Нареченски бани. За сина му Марин държавното обвинение в лицето на прокурор Костадин Паскалев поиска 17-годишно присъда. Преди минути приключиха пледоариите по делото. 
 
Прокурор Паскалев подчерта, че се касае за особено тежко престъпление - убийство, извършено с особена жестокост. 
В предоарията си той описа надлежно всички доказателства и цялостната фактическа обстановка.
 
"Три удара в гравата с тъпото на малка брадва са довели до смърта на Венцислав Младенов. Самопризнанията на Марин изцяло кореспондират с фактическата обстановка по дулото, която е безспорно доказана. Севдалин е нанесъл ударите, докато Марин е държал краката на жертвата. Бащата е казал на Марин да не гледа, защото ще пръска кръв. Такава е намерена по маратонката на Севдалин. Кръв е намерена и по пода на задното помещение на строящото се заведение, макар баща и син да са опитали да прикрият следите си. Благодарение на камерите, който са запечатали престъпрението, се разкри истината. Има безспорни доказателства, че водеща фигура в убийството е Севдалин.
 
Нещо повече - публикувани снимки в личния профил на Севдалин говорят за касапските умения на Боюклиев-старши. Начинът на убийство е свързан с житието и битието на Севдалин. В родния край на баща и син, телета и прасета се убиват с тъпото на брадвата. По този модел е убит Венцислав. Севдалин си е изготвил и алиби - взел е суджук и ракия и е отишъл в пенсионерския клуб. Преди фаталните удари с брадва, Боюклиеви са удряли жертвата с греда и врата от гардероб, както и с тръба. От ударите е увредено и сърцето, което е доказано със съдебно-медицинска експертиза. Докато си изготвя алиби, синът на Севдарин е почистил помещението. След разкриване на истината, благодарение на камерите, Марин си е признал и е разказал какво се е случило. Марин е посочил и къде е хвърлен трупът. Самото тяло е било увито в завеса, главата - допълнително е завързана с найлон, за да не кърви. Тялото е увито и с въже.
 
Налице са многобройни смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства. Двамата обвиняеми имат чисто съдебно минало и се ползват с добро положение в обществото. Отегчаващите вината обстоятелства се характеризират със самото самото деяние и прикриването на доказателства", бяха част от думите на прокурор Паскалев. За максимално наказание настоя представителят на семейството на убития Младенов.
 
"Без показанията на Марин, нямаше да се разкрие престъплението", така започна пледоарията си адвокат Зоя Тошкова, която защитава Марин Боюклиев. Тя подчерта, че самият бой е започнат от жертвата. Венци е блъснал Севдалин и тогава Марин се е намесил.
 
 "Събитията в стаята не са документирани. Не мога да се съглася с написаното от прокурора, че ударите в гръдната област са били целенасочени. Не е доказано, че са били нанесени с цел умъртвяване. Венцислав се е защитавал. Не е губил съзнание. Той също е нанасял удари. Има противоречив момент - кой е нанесъл фаталните удари. Марин заявява, че това е баща му. В хода на процеса обаче Марин е поел вината и е заявил, че баща му е излязъл и той самият е удрял с брадвата", каза още Тошкова. Тя поиска от магистратите подзащитният ѝ да отговаря за помагачество, а не за убийство, ако се докаже, че Севдалин е нанесъл фаталните за жертвата удари. 
 
Според Тошкова, квалификацията на престъплението също не е безспорно доказана.
  
"Дали убийството е жестоко и по особенно мъчителен начин? Не може ескпертите да заключат, че смърта е причинена с особена жестокост. Ако се опрем на показанията на Мапин, то ударите по гравата са нанесени последователно, през 1-2 секунди, а не бавно и мъчително. Няма как да приемем, че ударите по тялото са причинили мъчително умъртвяване. Няма основание да се приеме, че е изживявал в продължително време предсмъртни мъки", категорична бе защитничката, която настоя Марин да бъде оправдан в тази част на обвинението, квалифицираща деянието като особено жестоко. Тошкова поиска от магистратите да вземат предвид многобройните смекчаващи вината обстоятелства и да наложат минимално наказание на Марин. 
 
"Благодарение на неговите самопризнания, сме тук. Той е млад човек и се разкайва", завърши тя.
 
За оправдателна присъда пледира защитата на Севдалин Боюклиев - адвокат Росица Драгинова. Тя определи фактическата обстановка, описана в обвинителния акт, като "добър сценарий на криминален роман". 
 
"Участвал е само в първоначалното сбиване, с един удар. Не е умъртвил Младенов. Няма да се спирам на квалификацията, тъй като нашата позиция е, че Севдалин е невинен. Липсват даказателства за участието му в деанието. В съдебна зала Марин е заявил, че той е извършител на убийството, той е нанесъл смъртоносните удари и той е транспортирал трупа до реката. Трябва да се подчертае и поведението на жертвата. Той се е саморазправял с клиента ми и с работниците си. Смятам, че поведението на Младенов е провокирало боя. Молим за оправдатерен съдебен акт", каза Драгинова.
 
Последни пред магистратите се изправиха баща и син Боюклиеви. Севдалин поиска да бъде оправдан по обвиненията. Синът му Марин пък отново заяви, че съжалява за случилото се.
 
"Съжалявам, че почина момчето", лаконичен бе той.