Българският гангстер Доброслав Манчев, застрелян на 18 март в Торонто,  е станал жертва на руската мафия в Канада.  Боби Канадеца, както го наричат българите зад океана, е имал смъртна присъда заради  кражба на голямо количество дрога.  След смъртта му, криминалистите  открили в дома му евро, фалшиви лични карти и паспорти. Във  фризера са намерени  50 000 долара в брой.

Обвинен за убийството на българина е 48-годишен мъж – Джоузеф Пакет от Торонто, но според хора от неговите среди, убийството е поръчка.

„Боби  беше истински гангстер. В Канада той почти не общуваше с българи, тъй като нямаше хора с неговия кураж. Работеше с руснаци, чеченци, сърби, гърци. Думата „страх”,за него бе непонятна, правеше неща, които човек може да види само по филмите.

Боби Канадеца се бил специализирал в грабежи на луксозни автомобили.  Не бил „техничар”, просто свалял шофьора от автомобила и отпрашвал с возилото. Такива грабежи и извършвал не само в Канада, но и в България и в Гърция. Преди години той откраднал поршето на известна гръцка певица, като я изхвърлил от колата. Успял да пресече границата с България и се отървал от автомобила.

Негови познати от миналото разказват и друг скандален случай.  Канадеца  изхвърлил семейство  от беемвето им на кръстовище в София, а след това продал колата във Велико Търново. След това обаче собствениците на колата успели да се свържат с него и си поискали автомобила обратно. Тогава Манчев им поискал откуп, отново откраднал беемвето и им го върнал.

Първият удар на Борислав в Канада бил , когато нападнал  пощенски служител и откраднал ключа му. С него се добрал до голямо количество кредитни карти, изпратени от различни банки до техни клиенти и ги източил.

След това започнал да се занимава с обири и грабежи. През 2000- та година е арестуван след изключително дързък обир на гръцката улица „Данфорд” в Торонто.  Заедно с още петима гангстери, влязъл в италианско кафене на улицата, за което имал информация, че е пристигнала голяма пратка кока.  Бандитите са с полицейски униформи и бус с полицейски отличителни знаци.  Те завързали собственика със свински опашки , прибрали дрогата и изчезнали. За да бъде заблудата пълна, дори оставили протокол на полицейска бланка.  Трафикантът потърсил сметка от ченгетата, на които плащал, за да го пазят и от тях разбрал, че е попаднал в клопка. Полицията тръгнала по петите им и в крайна сметка ги заловила.

Манчев е осъден на 7 години затвор. Собствениците на дрогата обявяват награда за главата му. В затвора два пъти е намушкан с нож, но успява да оцелее. Излежава и няколко присъди в Щатите.

Познатите му  описват  51- годишния българин като вълк единак, харизматичен и обаятелен. Можел да разговаря на различни теми, винаги бил заобиколен от жени.  Живеел в охолство,  демонстрирал висок стандарт на живот.

Хората, които го познават,  са учудени, че е останал толкова дълго жив, предвид начина, по който е живеел.