Магистрати и полицаи са получавали пари във вече бившия ресторант "Осемте джуджета", твърди бившата съпруга на Петьо Петров - Еврото във втора част на интервю за Антикорупционния фонд, което беше разпространено днес. Любена Павлова определи случвалото се в ресторанта като тържище на бъдеще - и кариерно, и финансово.

Място, където се решават или създават проблеми. Така Любена Павлова описа случвалото се в ресторанта "Осемте джуджета".

"Тържище. На бъдеще, на всякакво - кариерно, финансово", заяви Любена Павлова.

Според нея това не излизало евтино, но пък всички, които идвали оставали доволни. Павлова твърди, че магистрати и полицаи са били като на заплата там.

"На някои се даваше по две хиляди. На други се даваше по пет. Имаше по десет, имаше по двадесет", допълни Любена Павлова.

А валутата? В каква говорим?

Любена Павлова: Българи сме.

И следователи, и прокурори, и съдии?

Любена Павлова: Да, имаше и полицаи, които взимаха пари

Бившата съпруга на Петьо Петров - Еврото казва, че не познава Делян Пеевски, макар че е живяла в къща в близост до неговата. Заяви, че в ресторанта са идвали и членове на Висшия съдебен съвет.

"Идвали са, да, и сегашни, и предишни. Някои вероятно за вечеря. Не помня физиономии", каза още Любена Павлова.

Кристиян Христов, който в сряда изведнъж реши да проговори, но като контрапункт на Любена и беше отведен от служители на ГДБОП минути преди пресконференцията, е бил пуснат 2 часа след това, предаде БНТ.

Телефонът му е изключен. Младежът също е герой в разследването "Осемте джуджета" като формален собственик на дружествата "Изамет", чието скандално изземване беше разкрито от Антокорупционния фонд.

Официално: Петьо Еврото е издирван за принуда, заплахи и събирането на информация с техническо средствоПрестъпленията по Наказателния кодекс са извършвани от 2018 г. до 2023 г.

Бившата жена на Петьо Петров-Еврото разпозна почерка му в заплахите срещу ГешевЛюбена Петрова даде интервю пред Антикорупционния фонд

Обявиха бившия следовател Петър Петров - Еврото за издирване