Тридесетминутен филм показва бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев от Софийския затвор. Този петък предстои онлайн премиерата на "Заедно без теб". Лентата ще бъде достъпна онлайн в 18:00 часа на 22 май, като линкът ще бъде активен само 30 часа. 

Филмът вече е бил представен в Лос Анджелис и Франция. Премиерите там са били през януари и април.

"Нямам представа как се посрещна там, защото нямахме възможност да отидем. Имахме 14 селекции в Италия, които, по обективни причини, паднаха рязко. Отложиха се за догодина", сподели пред БНТ режисьорът Димитрис Георгиев. Той изтъкна, че лентата е вдъхновена от криминалното деяние, което потресе обществото през изминалата година, но не претендира за достоверност. Пресъздадени са събитията около самото бягство, но историята след това съдържа художествена измислица. 

"Беше интересно да вникнем в съдбата на тези хора. Направихме 6-месечно проучване.  За единия от тях - Радослав Колев, изобщо не се знае къде е. Това провокира интерес да кажем какво му предстои, това желание за свобода ... дали някога ще се случи, или е просто един затворен кръг", обясни Георгиев. Той сподели още, че е влязъл в контакт с близките на Пелов и Колев, които искали да се уверят, че филмът няма за цел да петни имената им. 

"Ролята бе интересна и различна. Да изиграеш човек, обвинен в умишлено убийство, изисква сложна подготовка. Ние показваме защо се извършва това убийство", издава актьорът Стоян Дойчев, който се превъплъщава в Радослав Колев. Според него търсенето на свобода и истината за самия себе си е най-силната черта на героя. 

Припомняме, че пловдивчанинът Владимир Пелов и Радослав Колев избягаха от затвора в началото на април миналата година. Те отишли да вземат пратка в специалното помещение, в близост до централния вход, където нападнали и заплашили надзирателя. Два месеца по-късно Пелов бе убит при престрелка в Ботевград, където имаше информация, че се укрива. Радослав Колев продължава да е в неизвестност.