"Българинът Боби", както е известен Доброслав Манчев в Канада, е бил застрелян в град Скарбъроу. 51-годишният мъж е издъхнал след стрелбата. Подземният бос от Онтарио с български корен е бил известен с това, че е можел да отмъкне милиони с куфарче, вместо пистолет, прадава "Торонто сън". 

Близки до Мавчев разказват, че семейството на Боби притежавало кафенето „София“ в Скарбъроу, както и известен брой къщи в околността. Съвсем млад Боби започнал да се занимава с обири. Още от тийнейджър шофирал като професионален водач, затова и на прицел били луксозните коли. Малко по-късно навлязъл в бизнеса със стероиди. В началото на 90-те обаче бил арестуван.

След като излязъл от затвора, се устремил към върховете в подземния свят. Името му се свързва с незаконна търговия с оръжия и трафик на наркотици.  През 2000 година той отново влязъл в затвора за шест години и половина за ръководене престъпна група. 

Гангстерите използвали полицейски униформи и автомобили, за да ограбят други наркотрафиканти.

През 2008 година детектив описва Манчев като „умен и изтънчен… Неговият партньор е бивш полицейски офицер от Торонто, той има пълна информация за това как полицията работи. И за какво ли още не…“.

Манчев бил готов да се върне в България, пише още в публикацията. Разследващите открили в дома му евро, фалшиви лични карти и паспорти.