Жител на Сливен е обвинен в трафик на жени и пране на пари. Митко А. се е сдобил с обвинение за това, че е склонил и транспортирал две жени извън страната, където да бъдат използвани за развратни действия. Престъплението било извършено за периода юни 2017 - октомври 2018. 

Разследващите установили, че и двете момичета са били въведени в заблуждение. Те напуснали България през летище София на 25.07.2017 г. и 29.09.207 г. Пострадалите са пребивавали в градовете Кермен, Сливен и Хаген, където са използвани за разврат съобщават от спецпрокуратурата.

Митко е обвинен и в това, че е закупил автомобил и недвижими имоти на обща стойност 10 200 лева и е извършил финансова операция на стойност 5000 евро с имущество, за което знаел, че е придобито чрез престъпната си дейност.  С посочената сума  обвиняемият е закупил апартамент в Димитровград, лек автомобил в град Сливен и поземлен имот, ведно с двуетажна къща в град Кермен. В град Хаген той е наредил паричен превод за сумата от 5000 евро в полза на жена. 

В хода на разсвледването е установено и че Митко е получил 16 018 лева чрез парични преводи от германския град за престъпната си дейност.

По искане на Окражна прокуратура - Сливен той е оставен в ареста.  Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано.