Арестуваха мъжа, който за броени часове акумулира гнева на половин България, публикувайки зверства срещу животни във "Фейсбук". Младият ром, подвизаващ се в социалните мрежи под името Angel Yliqanovf, се казва Ангелин и живее в една от махалите в Мъглиж, научи TrafficNews

Още късно снощи Районна прокуратура - Казанлък беше сезирана за жестоко видео, качено от мъжа в социалните мрежи. На кадрите се вижда как Ангелин се гаври с кученце - заравя го с чакъл, а след това започва да го блъска жестоко и да го хвърля в камъните. 

Садизмът и бруталното поведение на младежа са обективирани в няколко видеоклипа в личния му профил във социалните мрежи. Ангелин сам се хвали с нечовешките изтезания, които причинява на животни. Сред садистичните му подвизи попада и "обяздване" на крава. 

Късно снощи потребители на социалните мрежи започнаха да разследват откъде е родом мъжът. Създадена е и петиция "ПЕТИЦИЯ ЗА ИСКАНЕ НА ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА И НАКАЗАНИЕ ЗА Angel Yliqanovf ЗАСНЕЛ НА ВИДЕО КАК УМИШЛЕНО МЪЧИ МАЛКО КУЧЕНЦЕ ЗА СОБСТВЕНО ЗАБАВЛЕНИЕ". Само за няколко часа документът е подписан вече от над 5000 души. 

В него се призовава за използване на цялата строгост на закона срещу Ангелин. В момента съда разглежда поисканата мярка за неотклонение срещу Ангелин, а след това предстои прокуратурата да му повдигне обвинение. 

Вижте още тук:

Жестокост! Садист издевателства над куче, Фейсбук се организира да го търсиНа друго видео, качено от него, се вижда как прави опити да яхне крава