Арестуваха наркопласьор и негов клиент по време на акция в Пловдив. Във вторник, непосредствено след сделка с амфетамин, били арестувани 60-годишен пласьор и негов 39-годишен клиент. При обиск у по-младия мъж, който е с криминалистична регистрация и осъждан, са открити близо 8 грама от наркотика. Още над 5,5 грама от същото високорисково вещество, около 1,2 грама марихуана, електронна везна и други доказателства за разпространението на дрога са иззети при претърсване в жилището на 60-годишния. Срещу извършителите са образувани бързи производства. Документирането им продължава под наблюдение на прокуратурата.

В Асеновград също са задържани двама с наркотици. За притежание на амфетамин бързи производства са започнати срещу 33-годишен криминално проявен и осъждан мъж и 19-годишно момиче, от които общо са иззети над 1 грам амфетамин.  

Безакцизни 2,5 килограма тютюн и 169 къса саморъчно свити цигари иззели асеновграски полицаи от частен адрес в село Боянци. Срещу обитателя на имота е започната предварителна проверка за престъпление.

Солидно почерпен водач пък е заловили вчера след обяд пътни полицаи в Брезово. Около 14.30 ч., при проверка на лек автомобил „Фолксваген“ било установено, че 64-годишният мъж зад волана е под въздействие на алкохол над 2 промила. Нарушителят бил отведен за едно денонощие в полицията в Раковски. Образувано е бързо производство.