Христо Киряков, за който съобщихме, че е отправял заплахи за убийство и е рекетирал Тошо Куката, е бил арестуван и разпитан по образувана преписка, научи TrafficNews. По информация на медията ни мъжът, известен като Киряка, е бил задържан във вторник за срок до 24 часа.  Разпитани са свидетели, а Киряков е бил изпратен в Центъра за психично здраве. Това не е първи път, в който мъжът постъпва за лечение в лудницата.

Арестът идва, след като Тодор Чалъков, по-известен като Тошо Куката, публикува в социалните мрежи скандални твърдения как е изнудван за пари и получава заплахи за убийство. Пред TrafficNews той разказа, че се чувства застрашен и се притеснява за живота си, като изпрати видео клип, на който се вижда как Христо Киряков му отправя послание за саморазправя във видимо нетрезво състояние. По думите на Куката това не е единственият клип, с който разполага относно намеренията на въпросния мъж към него.

Тошо Куката получавал заплахи за убийство и бил рекетиран, делото за клипа в мола с фалстартНа 17 октомври отново ще бъде направен опит за старт на процеса

„Ако те видя още един път в Пловдив, ти приключваш с твоя живот”, говори Киряков в клипа. После добавя, че въпреки че е под въздействие на алкохол и наркотици, му казва сериозно, че ще го убие, като дори ще има алиби, за да не го свържат с него.

По думите на Куката въпросният Киряков, или както му викат Киряка, не за първи път го заплашва, като през последните месеци се е опитал да го изнудва за пари и дори е повредил колата му. Заплахите идват в момент, в който Тошо Куката е подсъдим заедно с Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и Петко Караилиев – Чеченеца, заради скандалния клип в пловдивски мол, при който развеждат на каишка Денислав, за който се твърди, че е със специални образователни потребност.

Видеото със заплахите може да видите тук: