Възрастен пловдивчанин стана жертва на грабеж вчера. 84-годишният  пенсионер бил обран  около 11.30 часа, на ул. „Райно Попович“. Непознат му издърпал портфейл с лични документи и дребна парична сума.

В същия ден апаши нахлули в апартамента на 43-годишна пловдивчанка в Тракия. Те отмъкнали 5000 лева и около 60 грама златни накити.

Междувременно има и задържани двама крадци.  Първият се издирва от 29 юни, когато издърпал от ръцете на 43-годишна жена мобилен телефон в ЖР Тракия. В хода им са събрани доказателства, че извършител на посегателството е 40-годишен жител на областния град, който бил задържан за срок до 24 часа.

35-годишен пловдивчанин също е в ареста за поредно посегателство. С постановление на районната прокуратура криминално проявеният и осъждан мъж е задържан за срок до 72 часа, след като униформени установили, че преди дни извършил кражба от паркиран на ул. „София“ лек автомобил „Мазда“. Според събраните доказателства той задигнал през отворен прозорец на колата портфейл с лични документи и 300 лева и мобилен телефон.