Ало-измамник е "ужилил" мъж и две жени с 13 650 лв. Теодор К. се сдобил с обвинение за това, че е е участвал телефонни измами, заедно с още две лица. Едното, което все още не е известно на органите на реда, се представяло за полицейски служител. В телефонните си разговори той обяснявал, че се провежда полицейска акция. "Униформеният" инструктирал жертвите си да предадат всичките си пари, за да бъдат опазени те от планирано посегателство. 

Тодор поддържал заблудата и, заедно с един от съучастниците си, взел различни суми, в общ размер на 13 650 лв. Жертви на схемата станали жена от Пирдоп и семейство от Кюстендил. 31-годишният Тодор от Банкя обаче бил заловен от органите на реда. 

Срещу него било повдегнато обвинение, като още през октомври миналата година съдът в Кюстендил му наложил най-тежката мярка за неотклонение. Преди броени дни обаче той поискал от магистратите да изменят наложената мярка в по-лека. 

В крайна сметка, Районният съд в Кюстендил не уважил искането му.  Магистратите счели, че към този етап са налице всички предпоставки той да остане в ареста. Събрани са достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че Тодор е извършил престъпление, като има и опасност той да се укрие, ако му бъде наложена по-лека мярка.

Определението подлежи на обжалване в 7- дневен срок.