Арестуваха пазарджиклии, издавали фалшиви документи. Двама мъже са подправяли бланки от името на различни фирми с цел да се източва държавната хазна. „Клиентите” им са получавали различни обезщетения.

Eкипи  от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в Пазарджик са извършили претърсвания в къща, апартамент и офис, обитавани и ползвани от пазарджиклии на 36 и 47години.

Двамата осъществявали престъпна дейност изразяваща се в подаване на справки-декларации от името на различни търговски дружества. С тях се обявявали за осигурени лица, с които обаче фирмите нямали реално сключени трудови или граждански договори. По този начин се давала възможност за неправомерно ползване на възможност за получаване на обезщетения за временна нетрудоспособност или безработица.

От жилищата и помещението ползвано за офис са иззети множество осигурителни и трудови книжки, декларации и компютърни конфигурации.

По случая се води досъдебно производство. Работата по документиране на престъпната дейност на двамата продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик.