17-годишен дилър е един от задържаните при операция "Бяло" в Пловдив, научи TrafficNews. Непълнолетният е заловен близо до училище "Никола Вапцаров" в "Гагарин". В него са открити  20 хапчета екстази, около 20 грама марихуана и електронна везна. Носил ги е в себе си. Предстои претърсване на жилището му. 

Полицаите предполагат, че той е снабдявал ученици от въпросното училище с амфети и трева. 

Акцията, разпоредена от главния прокурор Иван Геше,в стартира днес сутрента  в цялата страна. 

"Не сме имали толкова машабна акция от много време. Тя тече на територията на цялата страна при много добро взаимодействие. Това зяви министър Демерджиев по време на брифинг относно акция "Бяло". 

Началото е поставено в три областни града. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев окръжните прокуратури заедно с жандармерията са започнали претърсвания в домовете на известни имена от криминалния контингент, срещу които се водят дела, или има данни, че се занимават с наркоразпространение.

"Към момента има задържани 56 лица, участват над 3000 служители. Операцията ще продължи и в коледните дни. Всякакви видове обекти се проверяват, от целия спектър където имаме данни, че може да има наркотични вещества" заяви Демерджиев. 

"Налице са притеснителни тенденции, свързани с разпространението на наркотици, най-вече около училища, управление на МПС след употреба на наркотични вещества - тенденции, които застрашават сигурността на българските граждани и те основателно са притеснени, "коментира  главният прокурор Иван Гешев.