Арестуваха шофьор след бой заради предимство на пътя в Пловдив, други трима се сдобиха с актове за друг конфликт на бул. „ Цар Борис III Обединител“. И на двата случая реагирали служители от Трето РУ.

В петък преди обяд е подаден сигнал за конфликт между двама шофьори на паркинг на бул. „Марица“. Пристигналите униформени веднага прекратили прерасналия във физическа саморазправа спор за предимство между мъжете. За грубо нарушение на обществения ред единият от тях е отведен за срок до 24 часа в полицейския арест. Образувано е досъдебно производство за престъпление.

В събота със същата мярка в районното управление попаднали други трима участници в хулиганска проява на пътя. По предварителни данни, минути преди 3 часа, на бул. „ Цар Борис III Обединител“ в движение се засекли два автомобила. В единия пътували 40-годишен мъж и 39-годишна жена, а в другия - 19-годишно момче, и двете страни взаимно започнали да си разменят обиди и закани.  Съставени са им актове по Указа за борба с дребното хулиганство. С решение на Пловдивски районен съд всеки от тях ще трябва да заплати глоба в размер на 150 лева.

Снимка: Илюстративна