Близо 4 килограма живак е открит при акцията на  Криминална полиция на бул. "Шести септември", пред складовете на "Нордикс". Припомняме, че двама мъже бяха закопчани при зрелищен арест в петък около обяд. Според свидетели, полицаите са извадили малко шише от колата, управлявана от единия задържан. По данни на TrafficNews това е било проба от количеството подготвено за продажба. 

Наш репортер научи, че се касае за близо 4 килограма от опасното вещество. След обиска на автомобила „Деу”, униформените са направили претърсване и на жилищата на мъжете. В една от къщите, намиращи се в центъра на ромската махала Столипиново, криминалисти са открили още от живака.

По информация на TrafficNews, отровното вещество е пригодено за използване при обработката и изготвянето на дрога. Мъжете са добре познати в квартала. Това са братовчедите Борис и Сандо Иванови /на 47 и 59 години/, жители на махалата. В жилището на Сандо е намерено по-голямото количество от опасното вещество.

И двамата мъже са арестувани. Спрямо тях е започнато производство.  По така повдигнатите обвинения, Иванови ги грози затвор от три до дванадесет години и глоба от двадесет хиляди до сто хиляди лева.

Още за акцията може да видите ТУК:

Полицейска акция до моста на Адата в Пловдив! Двама с белезници на земятаПредотвратена е продажба на живак