Деветнадесетгодишният Александър, който преби до смърт дядо си преди година, се сдоби с обвинение. Окръжна прокуратура – Враца в съда обвинителен акт за умишлено убийство. Припомняме, че 59-годишния Любомир почина от раните си, след като прекара повече от седмица в кома. 

Александър живеел със своите баба и дядо във монтанското село Крива бара. Във фаталната вечер - 13 април 2019-а, двамата с Любомир употребили алкохол. След това младежът отишъл в стаята си и пуснал музикалната уредба. Дядо му му направил забележка да намали звука, тъй като му пречил да гледа телевизия. Александър обаче не се съобразил. 

На няколко пъти двамата дори отвили бушони от електрическото табло. Възмутен от поведението на внука си, Любомир изключил уредбата и колоните и ги изнесъл на терасата. Александър опитал да го спре, но дядото го избутал. Момчето залитнало и се ударило в стената. 

Тогава младежът взел дървена бухалка и нанесъл удари по главата на дядо си. Веднага се намесила баба му, която спряла побоя и подала сигнал на телефон 112. Междувременно младежът скрил бухалката на тавана на къщата и излязъл навън.

Любомир бил транспортиран в болнично заведение в Плевен за оказване на медицинска помощ, но след влошаване на здравословното му състояние десет дни по-късно починал. Според заключението на изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза, смъртта му се дължи на дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност в резултат от черепно-мозъчна травма и последвали усложнения. 

Както вече сме съобщавали, Александър има и предишни криминални прояви. Преди две години той бе арестуван при акция на полицията в Козлодуй. Тогава беше установено, че е засадил и отглеждал канабис в двора на баба си и дядо си. Ченгетата ожънаха 43 стръка и премериха над килограм и половина дрога на обща стойност 6429 лева.

Тогава все още непълнолетният Александър сключи споразумение с прокуратурата и беше осъден на пробация за срок от шест месеца. 

18-годишен преби дядо си с бухалка! Мъжът издъхна, без да излезе от кома