18-годишен без книжка, който се е намирал под карантина, причини катастрофа и уби 16-годишния си брат. Той ще бъде привлечен като обвиняем от Окръжната прокуратура в Търговище за две престъпления след изтичане на срока на карантината му.

Младежът ще отговаря за причиняване смъртта на 16-годишния си брат при шофиране без необходимата правоспособност и за нарушаване на задължителната 14-дневна карантина след завръщане от рискова страна по време на пандемията от коронавирус. Тежкият пътен инцидент е станал около 2.10 часа днес на пътя София - Варна, до кръстовището за село Презвитер Козма. На ляв завой младежът изгубил контрол над колата и се блъснал в крайпътния скат. При удара загинал по-малкият му брат, който пътувал на задната седалка.

18-годишният неправоспособен водач бил тестван с дрегер, който отчел 0,22 промила алкохол. Пробата за наличие на наркотични вещества била отрицателна. Младежът се е прибрал от чужбина на 24 април. Той обаче нарушил наложената му задължителна карантина, която трябвало да прекара в дома си в село Беломорци до 5 май.