Опакована и готова за пласиране 100 кг дрога, включваща марихуана, амфетамини, кокаин, хероин, както и два автомата „Калашников“ и още един „Скорпион“. Това са открили антимафиотите при среднощната акция в столичния квартал „Манастирски ливади”, на която екип на TrafficNews стана свидетел и първи съобщи.

Наркотиците и оръжието са намерени в гараж, нает от един от участниците в разбитата банда на Радмир Ранов-Радо Ланеца, потвърдиха от прокуратурата.

В момента той се издирва с европейска заповед за арест.

Гаражът е бил използван като склад за наркотици и място за разфасоване. Огромната част от дрогата е доставена „на едро“ в различни опаковки, чували, сакове. Намерената в гаража марихуана е била съхранявана в 110 пакета с различно тегло, в два чувала и пет сака.  "Тази складова база е била депо за разпределение към по-дребните дилъри", разясни шефът на спецпрокуратурата Димитър Петров.

Иззети са 7 пакета с общо 70 000 броя таблетки екстази, два 3-литрови буркана с амфетамини на таблетки, течен амфетамин, както и 114 пакета амфетамини с различно тегло, хероин, 100 спейсбека (самозалепващи се пликчета) с кокаин. Количеството и стойността на намерените наркотици все още се установяват, обясняват от прокуратурата.

Снимки: Прокуратурата

Освен автоматите вътре е имало също седем електронни везни, вакуумираща машина, предпазно облекло (гащеризони, маски, ръкавици), както и 4 тефтера с „черното“ счетоводство на бандата на Ланеца.

До момента са повдигнати обвинания на 33 участници в групата, част от които се издирват и са им издадени европейски заповеди за арест.

Антимафиоти удариха наркотици и оръжие в нощна акция в СофияГараж в "Манастирски ливади" превърнат в склад за дрога