В Съюза на превозвачите няма постъпили сигнали за оказван натиск или рекет от служители на ДАИ - Пловдив, заяви на TNS.bg изпълнителният директор Йордан Арабаджиев. Според него подобни практики на място ниво липсват. Арабаджиев оглавяваше "Автомобилна администрация" в Пловдив в продължение на няколко години, а след това бе и заместник директор на държавната агенция. Той коментира, че не очаква под тепетата да бъдат схеми като в столицата, тъй като такива на място ниво няма. 

Членове на Съюза на международните превозвачи не са подавали сигнали за корупционни действия от страна на „Автомобилна администрация”.

„Може и да се страхуват от Съюза, защото имаме много добра комуникация с министъра”, уточни Арабаджиев.

Той заяви, че е работил със задържания Цветанов, познава го като спокоен и диалогичен човек и е изненадан от ареста му. "Съжалявам за десетките служители , които работят честно и почтено в ДАИ. Това е голям удар за изпълнителната агенция- втори арестуван директор в рамките на няколко години. Не знам изобщо как ще се възстанови тази служба. Дори хората, които работят по правилата, днес сигурно се срамуват да отидат на работа. Жалко е, но подобни практики трябва да бъдат прекратени" бе категоричен Арабаджиев. 

TNS.bg