Участници в улични гонки демонтират дисковете на задните спирачки, за да олекотят автомобилите. Да това сигнализира читателят на TrafficNews.bg Минко Иванов. Ето какво ни пише пловдивчанинът:

Няма как да остана безучастен към случващото се на територията на Пловдив през последните дни и бих желал да споделя с вас случка от днес на която станах свидетел, вярвам,че като водеща онлайн медия, ще я споделите за да достигне до по-голяма аудитория.

Въпросната случка се разиграва на небезизвестната бензиностанция на околовръстният път на гр. Пловдив. Спрях да заредя автомобила на бензиностанцията си и забелязах група младежи, които спореха коя от колите им е по-бърза.

Единият от младежите, водач на автомобила на снимката, която прикачвам сподели, че е шунтирал задните спирачки на автомобила си, което му е позволило да премахне задните спирачни апарати с накладките, което олекотява купето, а всяко олекотяване води до по-добро ускорение, което е водещ фактор при състезанията.

Мислил е да премахне и задните дискове изцяло, но в случая вътрешната им част се явявала барабан за челюстите на ръчната спирачка, а без ръчна спирачка било невъзможно да се пързаля (да дрифтира) и за това решил да ги остави.

“А, и все пак мога да опъна ръчната и да спра аварийно без да има филми ”, смеейки се, допълни той.

Какви рискове крие бързото шофиране на автомобил разполагащ само с предни спирачки оставям на вашата и читателската преценка. 

Читателят ни изпраща и снимка на въпросния автомобил. 

Гонките - организирани и спонтанни са сериозен проблем в големите градове, а в Пловдив имат доста сериозен кръг почитатели. Преди седмица TrafficNews.bg разказа как при най- оспорваните състезания, някои от участниците губят автомобилите си, които са залог в лудата надпревара. От МВР обявиха , че ще се борят с незаконните състезания, като внедряват агенти под прикритие. 

При поредната гонка в Пловдив преди четири дни е бил прегазен велосипедист, който бутал колелото си по бул. "Марица". 

TrafficNews.bg