Цветан Цветанов: САЩ няма да толерират продължаващи провокации

Предизвикателството пред световните лидери сега е да се открият правилните механизми за деескалация на напрежението

София
05.01.2020 14:24 1750 6
Цветан Цветанов: САЩ няма да толерират продължаващи провокации

"В последните месеци свалянето на американския военнен дрон, нападението и унищожаването на саудитската петролна инфраструктура и други деструктивни действия, провокираха остра реакция на САЩ с възпиращ ефект срещу последващи подобни действия". Това написа във фейсбук Цветан Цветанов по повод напрежението между Вашингтон и Техеран.

"В резултат беше убит иранският генерал Касем Сюлеймани - архитект и оперативен командир на усилията на Иран за контрол над така наречения шийтски полумесец, обхващащ територията от Иран до Ирак през Сирия и Южен Ливан. Да припомним и стотиците загинали войници на оглавяваната от САЩ коалиция в Ирак, както и други страни като Сирия.

В този контекст ответната реакция на САЩ представлява отбранителен отговор с ясно послание, а именно, че САЩ няма да толерира продължаващи провокации. Предизвикателството пред световните лидери сега е да се открият правилните механизми за деескалация на напрежението", посочи още Цветанов.

Тръмп към Иран: При нападение удряме много бързо и силно по 52 обектаПрезидентът на САЩ написа, че Иран "говори много смело за вземане на прицел на определени американски обекти" в отговор на смъртта на Солеймани

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
6 Коментара
Сортирай по
коментар

korleone 10:11, 07.01.2020

Наистина ли нямате статии с които да си запълните квадратчетата ,или провокирате читателите си с това недоразумение...наистина жалко !!!

Oтговора0
коментар

Тоя 14:48, 05.01.2020

яко го гушат. чак и адвокат им стана. това ,че ще вземеш едни пари и ще си продадеш душата не значи, че децата ти ще са добре и ще папкат. има Бог неверници и продажници. и ви чака тежка съдба

Oтговора0
коментар

Цвъки -апартаментчето - официалният ГОВОРИТЕЛ НА ЯНКИТЕ, хаааахахаааа 14:51, 05.01.2020

Абе Цвъки! Я се скрии нейде и не се показвай, че смърдиш много яко.

Oтговора0
коментар

bitterlemmon 19:43, 05.01.2020

Гнусен прост милиционер!

Oтговора0
коментар

Месалина 19:49, 05.01.2020

Този стана чак и говорител на Америка явно, пък и защитник... Брей

Oтговора0
коментар

... 21:20, 05.01.2020

апартаментчикът проводник на чужди интереси пак се изказва

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина