Директорът на пловдивската дирекция на полицията старши комисар Пламен Узунов е подал оставка, съобщиха преди минути от пресцентъра на вътрешното министерство.

"Във връзка със случая в Пловдив от 12 август 2015 г., за който днес главният прокурор Сотир Цацаров лично сезира вътрешния министър Румяна Бъчварова, директорът на ОДМВР - Пловдив Пламен Узунов подаде оставка по-рано днес.

Министър Бъчварова разпореди назначаването на нов директор на областната дирекция. От утре поста ще поеме старши комисар Христо Разсолков, настоящ директор на ОДМВР - Благоевград" пише в съобщението на МВР. 

Образувано е дисциплинарно производство срещу разследващ полицай от ОДМВР - Пловдив, който има отношение по случая. В хода на направената веднага днес проверка от дирекция „Вътрешна сигурност“ - МВР, по случая бяха разпитани общо 43-ма души.

Вътрешният министър разпореди и цялостна проверка на работата на ОДМВР - Пловдив.

Пламен Узунов бе назначен на директорския пост на 3 декември 2013 година по време на правителството на Орешарски. Остана на поста и след смяната на правителството и при управлението на ГЕРБ. 

ВСИЧКО за убийството на пешеходеца - ВИЖТЕ ТУК

Всички подробности за скандала, довел до преждевременната оставка четете ТУК!

TrafficNews.bg