Лято е и като всяко лято на новинарския фронт е пълна суша. Зукърбърг следи изкъсо за фалшиви новини и няма начин да извадиш някой крокодил от Марица. А си извадил някой, а си останал без страница. Делото КТБ влезе в съда, но тематиката е прекалено тегава за лятно четиво. Пък и иска състредоточаване, мислене, неудобни въпроси.  А хората вече са айляк - кой със сладоледче на плажа, кой с въдицата на язовира...  Не им е нито до милионите на Цветан Василев, нито до катарзиса на Пеевски.
 
 
Обаче за един суджук винаги има място. А за 4 тона - още повече.  След като Суджукгейт гръмна, в социалната мрежа и чатовете се появиха стотици постове, шеги, коментари, колажи и видеошаржове по темата. Волно или неволно главният прокурор Сотир Цацаров пренасочи "огъня" срещу депутата от ГЕРБ Живко Мартинов, обвинен , че е изнудвал  бизнесмен за 4 тона суджук, телешка пастърма и филе. Мартинов използвал името на премиера Бойко Борисов, за да се сдобие с облаги. Цацаров подчерта, че нито един суджук не е достигнал до министър-председателя. И дето се вика "Е тоя суджук чакахме!" и всички се развихриха по темата. веднага се появи хаштаг #Суджукгейт.
 
 Едно и някои от най- забавните постове във Фейсбук.

 

 Татяна Кристи

ОК, ся, аз ако имам 4 тона суджук и някой от ГЕРБ дойде при мен да ми ги иска, и аз ги дам... кой е тъпият в случая? В смисъл, за да ми искат 4 тона суджук и аз да им ги дам ей така, някой бая услуги е трябвало да ми прави, не ли? Никой премиер, дори и това нещо дето го имаме, НЕ ЗАСЛУЖАВА 4 ТОНА СУДЖУК! НИКОЙ! Един суджук може и да ми се откъсне от сърцето (за да не му стане нещо, все пак е момче) но 4 тона да дам? НИКОГА! Освен ако някой не ми е дал на мен нещо преди това (и то да не е било на светло).... If you catch my drift!

 
Емил Джасим

"Всичко на тоя свят има начало и край. Само суджукът има два края."/ Живко Мартинов

Letiashtata Kozzila Erato

Дори ЕДИН суджук не е стигнал до министър председателя.

Егати и министър председателия дето го имаме, извинявайте. Да се измъкнат 4 000 килограма суджук от клетия човек, да се замъкнат с бус за сушене, барабар с касетка филе "Елена" и накрая НИТО ЕДИН клет суджук да не стигне до Борисов.  

И после имаме претенции и какво ли не.

 Камен Тонев

Ще събираме ли пари с СМС-и за единсуджук за Бойко?

Бойко Ноев

ни суджук ял, ни суджук мирисАл!

Народно творчество 

Попитали радио Ереван:
- Защо нито един суджук от 4-те тона не е достигнал до Премиера?
- Много просто - отговорило радиото – Премиерът яде само филии с мас!

Мартин Стоянов

Браво на а Цацаров!

Заслужава 4 тона суджук !

Елица Трифонова

Цацаров да провери дали Фидосова не е изяла 4-те тона суджук, докато е пътувал за Бойко

Stanislav Mihaylov 

 Аз последно не разбрах обвинението за какво е: че е поискал суджук или че суджука не е стигнал до премиера…?

Евелина Никова 
 
При толкова много суджук вече никой не може да каже, че живеем в бананова република.

Valdes Radev /колаж/

И нека суджукът бъде с вас!