Истинско предизвикателство се оказа за пловдивчани придвижването до работа днес. Проверка на TrafficNews.bg показа, че спирките са затънали в сняг. Стълбите на подлезите в целия град са хлъзгави и повечето хора едва успяват да се задържат на краката си. За пенсионерите и майките с малки деца пък е почти невъзможно да изкачат стълбите без чужда помощ. В пързалка са превърнати и площадът, мостът на Новотела, както и районът около кметството в Тракия. Това се случва при всеки дъжд или сняг, тъй като настилката на тези места е неподходяща. 

„По спирките всичко е затънало в сняг, човек не може да слезе от рейса. В подлезите е хлъзгаво, трябва да се сложат парапети”, възмущаваше се 82-годишният Борис Тодоров, който замалко не се потроши, докато се опитваше да премине през подлеза на Тримонциум.

Масово мнение е, че градът не е добре почистен. И въпреки че навсякъде по булевардите се движат снегорини, не могат да насмогнат заради обилния снеговалеж.

"В Украйна, когато вали така, денонощно хвърлят пясък по улиците и булевардите. И успяват да се справят много по-добре, отколкото тук", показват наблюденията на украинката Елена, която от година живее в Пловдив. Това за нея е първи сняг у нас и е разочарована, че не може да заведе детенцето си на разходка. 

Какво казаха пловдивчани за снежната обстановка, вижте във видеото.