Стряскащи предсказания за 25 юли от няколко дни изправят косите на хората. Астролози и нумерози предупреждават , че това е „най-страшния ден“ в годината, в които хората изобщо не трябва да излизат от къщи, защото са заплашени от катастрофи, инциденти и дори смърт. Астролозите обясняват мрачните си предсказания с буреносен сблъсък между Марс и Уран.

Репортер на TrafficNews.bg се свърза с Васил Заарлиев, основател на ПАН България – общество от хора, които отричат настоящия Грегориански календар и се борят за връщане на естественото време. Хората, които мерят времето по 13-лунния календар, наричат 25 юли Денят Извън Времето.  За тях това е Галактическия Ден на свободата, изкуствата, творчеството, ден за молитви и медитация. На този ден в различни държави се правят фестивали за мир. Според Заарлиев негативните прогнози са силно преувеличени и едновременно с това са опасни, тъй като лошите мисли привличат лоши събития.

Защо подобни прогнози могат да станат причина за нещастия и как календарът, който използваме нарушава пулса на човечеството четете в интервюто с Васил Заарлиев.

-Според 13-лунния календар 25 юли е Денят Извън Времето. Защо се нарича така и с какво е по-различен от останалите дни в годината? Винаги ли е на тази дата?

-Денят Извън Времето отбелязва краят на един слънчев цикъл и началото на следващия. Денят 25 Юли всяка година е Денят преди Новата Година. Новата година по Календара на 13-те Луни започва на 26 Юли и завършва на 24 Юли, трае само 364 дни. 365-тият Ден е Денят Извън Времето.

Денят Извън Времето е Галактически Ден на свободата, изкуствата, творчеството, ден за молитви и медитация за мир по целия свят. На този ден изкуството излиза извън границите на историята и по цялата Земя се провеждат фестивали за «Мир чрез Култура».

Всеки човек или група могат да организират подобен фестивал в своя регион, събирайки единомишленици под Знамето на Мира.Денят Извън Времето е прекрасен момент за установяване на Всеобщ Мир между всички същества.

-Появиха се мнения на астролози, според които това е най-ужасният ден в годината и предупреждават хората да не излизат от къщи, да не шофират, да не сключват договори и пр. Казват дори , че на този ден много двойки са заплашени от раздяла и развод. Споделяте ли това мнение ?

-Всеки е свободен да дава всякакви прогнози. Определено няма как да споделя мнение пълно с негативни емоции. Времето за всеки протича по различен начин, същото е и с енергията, всеки я усеща по различен начин и му действа пермаментно на него, така че една обобщена прогноза трудно би била валидна за всеки един от нас. По принцип не съм привърженик на злокобните и негативни прогнози. Все пак изхождайки от Закона за привличането, всеки ще привлече това което си мисли и чуства. Така че живейте спокойно, всичко лошо ще на подмине.

 -Планетарната мрежа по изкуствата -ПАН България е превърнала в  традиция отбелязването на този ден. Какво планирате тази година? Изобщо за какво е подходящ този ден?

 -Както всяка година и тази година планираме събитие точно в този ден. Ще се съберем да поговорим за изтеклата година, за предстоящата нова година, за влизащите в действие нови енергии, за календарните системи и как могат да ни помогнат в ежедневието ни и т.н.т

 -С какво календарът "13 луни" се различава от останалите календари и каква е например разликата с този, който ние използваме?

-Тази тема е доста широкообхватна и трудно ще мога да отговоря в няколко изречения. В общи линии Григорианският календар, по който се движи огромна част от населението на планетата е напълно неравноделен и десинхронизиран. Все пак това е календар въведен през 1500 г., а до тогава цялото население на планетата е използвало коренно различни календарни системи, кото почти всички от тях вървят синхронно един с друг с изключение разбира се на Григорианският. Грегорианският календар е като постоянно напрежение, което води до аритмия в пулса на един глобален организъм – човечеството.

От многото календари, използвани от хората, този 13 Лунен Календар, Синхронометър на естественото време е единственият календар, който взема предвид единството на планетарното и галактическото време.

 -Какво обединява  хората в Планетарната мрежа и какво искате да промените?

 -ПАН България /Планетарна Мрежа по Изкуствата/ е автономно звено от Мрежата за Планетарно Изкуство (Planetary Art Network - PAN), която свързва стотици ПАН групи в повече от 90 страни на 5-те основни континента. Ние сме обединени от нуждата за завръщането към естественото време и връзката с планетата Земя, както и с Вселената, от която сме неразривна част.          

Нашата обща цел е разпространението на 13-лунния календaр, който, заедно с галактическия календар - Цолкин - синхронизира Земята с нашата Слънчева Система и съответно с Галактиката. Тези два календара внасят честота на вибрация 13:20, която е естествена за Вселената и която определя следващия етап от човешката еволюция - преминаването към по-високите нива на измерение - 4-то и 5-то.          

 -В сайта на ПАН ежедневно публикувате вибрациите за деня. По какъв начин тази информация може да бъде полезна за хората?

-В сайта на ПАН има публикувана цялата информация за системата Дриймспел, включваща около 15 различни календарни системи. Всеки заинтересован може да намери нужното му в сайта и да почне пътешествието си в тази материя.

Изхождайки от това че тези календарни системи ни показват движението на енергията от космоса към нашата планета, то е резонно да използваме тази информация изцяло за нас самите и за това как ни действат тези енергии на нас и хората около нас.

За по разбираемо може да сравним системата със зодиакалните знаци с тази разлика, че тук описанието е доста по подробно и разбито на повече елементи.

Всеки един може за себе си да разбере на каква енергия е носител, в каква енергия влиза през следващата си година, как се свързва с останалите хора били те от обкръжението му или не и тн тн.

От 26.07.2015 г., което според календара 13 луни е Първи ден от Първа луна в новата година на Планетарният Вълшебник, ще започнем безплатно 28 дневно онлайн обучение в основите на системата Дриймспел, вкючващо календарите Цолкин и 13 луни, така че за всички заинтересовани и запалени по тази материя нека следят сайта ни и се впуснат в изучаването на тази Галактическа наука.

TrafficNews.bg