Силовото министерство започва кампания, с която цели да повиши доверието на обществото в полицията. Много от хората не познават районните инспектори и за това вече са набелязани мерки, с които обществото да бъде информирано, обясни служебният вътрешен министър Пламен Узунов преди свиканото днес Национално съвещание.

Узунов обясни, че е се взимат мерки във всеки жилищен вход да бъде сложена информация за районния инспектор.

За целта се изготвят специални листовки в 5 направления, които ще стигнат до входната врата на всеки блок, апартамент и къща в страната.

Подобен почин имаше и преди 10 години, припомнят по-старите ченгета. По времето на министър Богомил Бонев тече кампанията „Познавате ли кварталния си полицай”. Без особен резултат. 

Липсата на доверие в полицията и слабата мотивация на служителите отдавна са изкопали огромна пропаст между обществото и министерството. Тя едва ли може да бъде запълнена с брошури, плакати и прочее печатни материали. Доверието на гражданите може да бъде върнато единствено с професионална и ефективна работа, а мотивацията на полицаите с решения различни от това на бившия министър г-жа Румана Бъчварова, която в последния си ден на поста подписа заповед, с която намали с 35 %  парите за специфични служебни дейности в МВР. Това ще се отрази на заплащането, /респ. и на мотивацията/ на оперативните работници, дознателите и униформените полицаи.