Юрген е роден в Германия и през последните 60 години работи в една от най-развитите държави в Европа. Тази година обаче със съпругата му, която е пловдивчанка, решават да се установят трайно в Пловдив и да развиват собствен бизнес тук. Така се ражда идеята да отворят ресторант за бързо хранене, в който да предлагат традиционните немски вурстчета.

„Решихме основните продукти да бъдат внесени от Германия. Свързаха се с голям месокомбинат и сега всички вурстове се доставят от него. Идеята е да всеки клиент да консумира истинския вкус на немските салати и наденички. Рецептите за всеки сос са немски, предавани са от поколение на поколение и автентичността им, предават завършека на целия вкус, който искахме да постигнем”, разказва Юрген.

Той е влюбен в Пловдив и въпреки, че има ресторант в Германия, остава бизнеса на дъщеря си, а с новото начинание се захващат със съпругата му Таня.

„Пловдив е любимият му град и всеки път, когато идвахме тук по работа или на почивка, той не искаше да се връща в Германия. Няма някой на света, който да го убеди, че България не е велика страна”, казва от своя страна Таня.

Освен на качеството на продуктите, собственикът на немския ресторант срещу паметника на Съединението ще заложи и на опазването на природата.

„Всички знаем, че особено ресторантите за бързо хранене разчитат на пластмасовите тарелки и прибори, които замърсяват околната среда и се разграждат дълго време. Затова решихме изцяло да въведем немския стандарт – храната даваме в картонена тарелка, а вурстът се консумира с дървена вилица”, казва още Юрген.

Освен наденички, в ресторанта за бързо хранене предлагат още традиционни немски салати, български супи и немска бира.