"Управляващото мнозинство започна с нарушаване на Конституцията. Свидетели сме на политическо шоу." Това каза депутатът от ГЕРБ в „Лице в лице“, след като 45-ото НС гласува оставката на кабинета, комисия за проверка на управлението на Борисов и задължи премиера да се яви в сряда на изслушване.

"В чл. 111 е разписано, че правителството подава оставка. Тя не подлежи на гласуване - може да се приеме за сведение, но не и да се гласува, защото духът на Конституцията е непрекъсваемост, да имаме МС и да не оставаме без такъв до избора на нов. Колегите се позоваха, че на Станишев му е гласувана оставката, но това се е случило след указа на президента за първия кабинет на Борисов. Има нарушение категорично и патова ситуация, защото рискува актовете на МС до избора или назначаването евентуално на служебен кабинет. Те ще може да се атакуват и обжалват“, каза тя.

Каназирева обясни и че има второ нарушение: „Има депозиран докладван законопроект за промяна на Конституцията, внесен от една от политическите групи на ДБ с 27 гласа. А по Конституция следва да са 60 подписа или 1/4 , за да бъде внесе. Първо да си го съберат и после да го внасят. Нарушаване два пъти на Конституцията имаме и то при претенции, че ще има някаква промяна“, коментира още тя.

Според нея в парламента се показват предизборни кампании, защото проверка 10 години назад не може да се направи с 15 депутати, а трябва огромна администрация.

Канонада от обиди към Борисов от ИТН, ГЕРБ искат от председателя да ги глобиДжипко Бибитков днес не дойде в парламента – за пореден път, заяви Тошко Йорданов

Всички партии в парламента гласуваха за ревизия в управлението на Бойко Борисов214 депутати гласуваха „за” съставянето на комисията, която ще ревизира 10 години назад