И шефката на Районна прокуратура - Пловдив Гергана Мутафова стана жертва на мошениците, които разбиват профили във Фейсбук. Те са успели да проникнат на личната й страница и изпращат от нейно име молба за финансова помощ. В поста, разпратен до нейни приятели, тя "моли" да й помогнат, защото е на Филипините , където е преживяла произшествие и е останала без пари и документи".

Мутафова качи предупреждение в профила си, в което съобщава че е в България, няма проблеми и се извинява на приятелите си за неудобството. Ето какво написа тя:

"Здравейте приятели. От мен вероятно получавате съобщение че съм във Филипините и моля за помощ. Явно е хакерско действие. Все още съм в БГ! Извинете за неудобството!"

Преди месец съобщихме , че доста пловдивчани са станали жертва на измамници в нета. Профилите им са разбити и от тяхно име мошеници събират пари. 

Експерти съветват потребителите на интернет да бъдат изключително внимателни при подобни молби и да не изпращат парични суми без да са се уверили, че ще стигнат до лицето, на което ги изпращат. Също така предупреждат хората да не предоставят никаква информация, свързана с лични данни и използвани пароли. 

За схемата четете ТУК!

Как да защитим профила си от хакерски атаки - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg