Бригаден генерал Димитър Шивиков най-вероятно ще се впусне в кандидат-президентската надпревара. Той заяви, че е имал разговори с Жорж Ганчев да се кандидатира за вицепрезидент, но предпочита да мине делото, което в момента се води срещу него, и тогава да реши дали да го направи. Припомняме, в края на януари месец в Софийски военен съд беше внесен обвинителен акт срещу офицера от запаса бриг. генерал – Димитър Шивиков. Обвинението е за присвояване на имущество, като е извършено и документно престъпление.

Срещу бригаден генерал Димитър Шивиков се води и друго разследване – за използване на труд на военнослужещи, негови подчинени. Обвинението по това производство вече е внесено в съда.

Тази сутрин той бе удостоен с орден „Св. апостол Ерм“ първа степен - най-високото отличие на Пловдивската света митрополия. Той се присъжда за църковни заслуги и съдействие в делото на Българската Православна Църква. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай връчи лично ордена на бригадния генерал в официалния салон на Пловдивската св. митрополия.

Коментара на генерала по актуалните теми - вижте във видеото:  

TNS.bg