Най-новият риалити формат „Ергенът" стартира снощи в ефира на Btv. В любовната надпревара влизат 22 дами, които се борят за мъж, когото дори не познават. Това е 31-годишният Виктор Стоянов, който е управител на фитнес зала и модел, а към момента единствената му нужда в живота е да намери своята половинка.

Участничките са на възраст от 20 до 36 години, практикуват различни професии, като инфлуенсърки, психоложки, плеймейтки, дизайнерки, но голяма част от тях се представят като „бизнес дами“. След излъчването на визитките на участничките, словесните страсти в мрежите стартираха.

Една от най-коментираните участнички е 28-годишната Габриела от Сливница. Тя е дизайнер и представи себе си като меркантилна, като според нея това трябва да е главното изискване за всяка уважаваща себе си жена.

Потребителите са на мнение, че Габриела е представител на 90% от извадката на българската жена в 21-ви век, което естествено е силно преувеличено.  

Една от изцепките на вечерта беше породена именно от нея, след твърдението й, че значението на АЕЦ е „Авио електро централа“. Разбира се, отзвукът от коментари в социалните мрежи не закъсня.

Потребителите я сравниха със Сит ленивеца, който е герой от анимацията „Ледена епоха“. Не знаем дали визуално потребителите я оприличават с него или поведението й напомня за комедийния образ от детското филме.

„Хем е смешно, хем е тъжно...Наблюденията ми над Габриела, наистина ме карат да се замисля дали да не мина на другия бряг“, пише потребител от мъжки пол.

„Нагла, джукеста и безпардонна, чисто олицетворение на българската жена в 21-век“, са само част от коментарите, които се изсипаха по адрес на дизайнерката.

Дамата, която получи положителен отзвук в мрежите и роза от Виктор, е Деница Дешкова, която работи като мениджър в АЕЦ. Освен интереса на Виктор, тя спечели и одобрението на зрителите, които смятат, че е смирена, интелигентна и истинска на фона на останалите участнички, които демонстрират самочувствие и пошлост.

Според много хора пък, риалитито е огледало на самата ралност в държавата ни и намират за странно негативната вълна от коментари на потребителите относно участничките, а заключението ни от видяното снощи е най-добре “Ергенът” да си остане ерген.

Вижте и някой от най-споделяните коментари относно шоуто в социалните мрежи:

„Ако участничките олицетворяват българската жена в 21-ви век, то тежко ни горко.“

“Който иска да не губи разсъдъка си - да не гледа никога “Ергенът”!”

“Никога повече няма да си пусна телевозора!”

“След като eргенът видя всички мераклийки, той си тръгна с един от операторите на продукцията”

“Почти всички участнички са със сериозни психически отклонения, нуждаят се от спешна терапия възможно най-скоро!”

“Не знам дали участничките ще счупят сърцето на ергена, но ако има тъпомер, то определено ще е на сол!“