В Пловдив заработи нов медицински център, който ще се занимава с проблемите на бездетните родители. Клиничен институт за репродуктивна медицина вече извършва консултации и лечение на пациенти от цяла Южна България. Още в първия месец от работата на центъра, десетки двойки се довериха на специалистите от медицинския център, разказва управителят доц. д-р Емилияна Конова. 

Какви са възможностите на специалисти разполага и какви са проблемите на бъдещите родители – вижте във видеото: 

 

 Осем години след своето създаване през 2007 година, Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Света Елисавета – Плевен, разширява дейността си, откривайки втори медицински център в Пловдив. Създаването на МЦ „КИРМ – Пловдив“ е естествено продължение на дългогодишната дейност на центъра, свързана с консултации и лечение на пациенти от Южна България, както и съвместната дейност с медицински специалисти и лечебни заведения от Пловдив.

Голяма част от дейностите, извършвани в МЦ „КИРМ“ – Плевен, вече ще се извършват и в Пловдив – консултативни кабинети по акушерство и гинекология, ендокринология и болести на обмяната, андрология, клинична имунология, вътрешни болести и терапия. Андрологичната лаборатория на новия център позволява пълен анализ и оценка на мъжкия фактор, съгласно методите и алгоритмите, създадени в МЦ „КИРМ“ – Плевен, с последващи консултации, заключения и терапия от лекар. Пациентите на МЦ „КИРМ – Пловдив“ ще имат възможност и за извършване на имунологични и генетични изследвания от широкия набор показатели на Плевенската лаборатория.

Приоритетите на МЦ „КИРМ – Пловдив“ са диагностика и терапия при  двойки с репродуктивни проблеми – неизяснен стерилитет, неуспешни бременности, предстоящи или предшестващи неуспешни ин витро процедури. Особено внимание се отделя на мъжкия инфертилитет – точна и комплексна диагностика и лечение, които в редица случаи имат критично значение за постигането и успеха на бременността. Част от методите за лечение на стерилитета в центъра са интраутеринните инсеминации, с възможности за използване и на донорски материал.

В консултативните кабинети, освен при пациенти с репродуктивни проблеми, прегледи, консултации и изследвания ще се извършват и при пациенти със заболявания на ендокринната и имунната система, както и с други вътрешни болести. Лекарите в центъра садоц. д-р Емилияна Конова, д.м., специалист по клинична имунология и управител на МЦ „КИРМ – Пловдив”; Д-р Владимира Петрова е акушер-гинеколог. Тя е Златен Хипократ на МУ - Пловдив; проф. д-р Филип Куманов, д.м.н., ендокринология и болести на обмяната, андрология; д-р Сава Петров, ендокринология и болести на обмяната, андрология; д-р Виолета Рилчева, д.м., вътрешни болести и терапия, андрология.

Центърът се намира в гр. Пловдив, Район Южен, ул. Нестор Иванов 11, тел.: 032/28 00 54.

Още за услугите на центъра - ВИЖТЕ ТУК