Съпругата на кмета на Хасково купила нива за 4500 лв., която за по-малко от месец препродала за 1.3 млн. лв. на пътно строителна фирма, водеща дела срещу общината за извършени, но неплатени ремонти. Веднага след сделката общината се разплаща с 2.5 млн. лв., а фирмата се отказва от лихвите. Това стана ясно от разследване на Би Ти Ви , излъчено днес сутринта. Джордж Сорос вода трябва да й носи на тази женица и да изкара един курс по спекула при нея. Самият  градоначалник Георги Иванов  изгледа с високомерно презрение разследването от студиото на сутрешния блок и заяви , че всичко срещу него е поръчка от Бойко Борисов , като уточни , че „няма да му стане работата“. Това естествено вбеси водещите  Ани Цолова и Виктор Николаев, които скочиха да бранят телевизията, а „вечният“ кмет на Хасково запази  олимпийско спокойствие и продължи да им обяснява, че това да имаш вътрешна информация и да се възползваш от нея не било конфликт на интереси. Все пак той не работел на фондовата борса и това за него не важало.  Дори им обясни, че е помагал с информация , не само на фамилията си , но и на приятелите си. Не пропусна да натърти , че всичките му имения, хотели и имоти са проверявани няколко пъти от прокуратурата и данъчните , като  те не са открили никакви нарушения. Според Иванов нямало нищо съмнително във факта, че  проверките до една са попадали при един и същ прокурор- митичния Пламен  Мидов- герой от тефтерчето на Красьо Черния.

Без да му мигне окото Георги Иванов заяви , че се гордее с имотите си и възропта срещу сиромахомилите. Репортажа показа, че не само Иванов е изключително находчив бизнесмен, но и синът му е наследил неговия бизнес нюх, като е успял още преди абитуриентския си бал да вдигне огромен хотел в центъра на града. Доналд Тръмп също може да помисли за един ускорен курс при младежа.

За разлика от колегата си от Пазарджик, който определено не си владееше нервите пред камерите и запецваше на острите въпроси на журналистите, то Георги Иванов с отработен жест изпрати всички по дяволите , включително и собственикът на Би Ти Ви Красимир Гергов, който „я бил закъсал финансово и се натягал на Бойко Борисов“. Дори определи разследването като „препикаване“  и „предизборна политическа поръчка“.

Ако някой европеец гледа този репортаж , вероятно смята, че след интервюто и разкритията на журналистите, на входа на студиото двама- трима прокурори ще чакат градоначалника с белезници. Едва ли  обаче има българин , който да вярва в подобен happy end. Това няма как да се случи, тъй като няма механизъм , по който подобни схеми да бъдат преустановени. Пример за това е оправдателната присъда по делото „Батко и братко“. Преди няколко дни Софийският градски съд оправда бившия шеф на пътния фонд Веселин Георгиев по делото „Батко и братко”. Георгиев беше дал на брат си поръчки за 120 млн. лв. Тогава чиновниците в Брюксел за назидание  ни спряха 165 млн. евро по ИСПА и ФАР. Прокуратурата поиска  5 г. затвор- но не й се отвори парашута. Съдията явно изповядва философията на хасковския кмет и е решил, че това не е конфликт на интереси. Георгиев също не работи на борсата!

При подобни решения /всъщност вината едва ли е само на съдията, представете си как е водено разследването/ ,  изключително наглото държание на хасковския кмет , не бива да изненадва никого. Той  толкова пъти е  бродил из дебрите на съдебната система, че вече е наясно с всеки от аварийните й изходи. За него и подобните нему понятието „съдебна реформа“ звучи като  виц.  За тях съдебната реформа отдавна е приключила. И всичко останало е само „препикаване“! 

Парашкева Иванова, TrafficNews.bg