Да плуваш в свои води, или как крумовци преодоляват езерата по улиците

Няма романтика във “венецианските канали“ вместо пътища в пловдивското село

Община Родопи, Пловдив
31.01.2019 21:00 2913 3
Да плуваш в свои води, или как крумовци преодоляват езерата по улиците

Всеки нов дъжд или сняг се превръща в истински кошмар за жителите на пловдивското село Крумово. Голяма част от улиците при последните валежи все още са истински езера, някои от които с незнайно каква дълбочина.

Хората от населеното място до известна степен са свикнали с това улиците им да приличат на лунен пейзаж. За тях се е превърнало в нормална практика за прескачат всяка новопоявила се яма на улицата.

А всъщност колко ли всъщност са асфалтираните улици в селото? Двете главни улици на Крумово - „Хан Крум“ и „Гагарин“, се явяват като пътните инфраструктурни лица на селото. Това обаче важи в случай, че се движите само по тези две улици без да се обръщате наляво или надясно.

Само едно леко отклоняване и, без да разберете, изведнъж се озовавате в 19-и век. Но дори и тогава в някои населени места улиците са имали положени камъни или в най-добрия случай - павета.

Но да се върнем в днешния 21-и век и погледнем каква е реалността. Село Крумово със сигурност не е първото населено място в България, което има подобни инфраструктурни недостатъци, със сигурност не е и последното. Но нормално ли е да живеем в тези условия, се питат хората, на които всекидневно им се налага да газят из локвите кал, да трошат автомобилите си из уличните дупки по улиците, които от години плачат за нов асфалт? И тази тъжна картина е на не повече от 5-10 километра от Пловдив.

Много голям процент от работещите в селото всеки ден пътуват до областния град и едва ли всички минават само по представителните централни улици. Да не говорим, че една от улиците е пряка връзка със стария път към летище „Пловдив“, но за да се стигне дотам, вместо автомобил, е нужна по-скоро лодка.

Защо е така, питат се жителите, но отговор няма. И продължават да се въоръжават с втори чифт обувки, за да продължат да газят в калта. Някои се шегуват дори, че са си подготвили и въдици, но късметът им едва ли им донесе нещо повече от парче стар асфалт, ако изобщо може да се намери такъв.

Вижте поредицата от репортажи по темата за уличната инфраструктура на Крумово:

Лунни пейзажи и кал до колене в 21-ви век на километри от Европейската столица на културата СНИМКИ и ВИДЕОПристигащите по въздух стават свидетели на същинско бедствие по улиците на Крумово

Кметицата на Крумово: Уличната ни мрежа не е ремонтирана отпреди 89-а ВИДЕО и СНИМКИНякои от улиците в селото ще бъдат чакълирани тази година, обясни кметът на община “Родопи“

Пламен Спасов: Канализацията в едно село излиза повече от собствените приходи на община “Родопи“Предстои ремонт на няколко улици в село Крумово и цялата община, сподели кметът

Напишете коментар
Вашите коментари през Trafficnews.bg
3 Коментара
Сортирай по
коментар

Mero Firarda 00:21, 01.02.2019

opa

Oтговора0
коментар

Ivan Ivanov 13:55, 01.02.2019

Еееей хора,това не е само в Крумово.Елате да снимате и в Рогош.И ние си имаме огромни езера,и също сме на 5 километра от Европейската столица на културата.Ако решите да идвате внимавайте че дупките до Екарисажа поглъщат цели коли.И там да спрете да снимате.И ги покажете на кметовете да ги видят.

Oтговора0
коментар

Селянина 21:12, 31.01.2019

Оправиха им канализацията и главните улици стига са плакала

Oтговора0
Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина